Cheorr mester műhelyében soha nem áll le a munka.

És ez az Ichorral is így van. Szerencsére nem vagyok teljesen egyedül a műhelyben. Az Ichor 2023. júliusi megosztása óta sok hasznos visszajelzést kaptam. Akadt közöttük biztatás és építő kritika bőven, de voltak olyanok is, akik ötleteikkel segítettek ki. Mostantól időről időre megosztom az ötletek alapján készült új varázslatokat, cselekedeteket, kasztokat, és még sok minden mást.

A célom kettős. Egyrészt szeretném kikérni az Ichor közösségének a véleményét az új anyagokkal kapcsolatban. Másrészt, az itt megosztott anyagokon keresztül is arra bíztatni mindenkit, hogy az Ichor böngészése közben támadt ötleteit ne tartsa meg magának, hanem juttassa el hozzám, hogy aztán Cheorr mester műhelyének gondjaira bízhassuk azt is.

További magyarázkodás nélkül álljon most itt BL mester ötlete alapján a Lehülés varázslat.

Lehülés

Természet

2. szint

Varázslás ideje: főcselekedet

Költség: 1

Időtartam: 1 kör

Leírás: A varázslat hatására célpont 10 méter átmérőjű területen fagypont alá csökken a hőmérséklet. A hirtelen támadt, a legpusztítóbb teleket is felülmúló fagy már pár másodperc alatt jéghártyát növeszt a vízfelületeken, nagyjából egy perc után egy felnőtt ember súlyát is elbíró jégréteget hoz létre. Jelentős fájdalmat okoz a területen tartózkodó élőlényeknek: körönként 1k6-ot sebződnek (kötelező Ép vesztés mellett). A legalább 3 körig a célterületen tartózkodó élőlényeknek a 3. kör végén Erőnlét próbát kell tenniük. A próba célszáma 5+az varázslat miatt elvesztett Ép-k száma. Vétés esetén az áldozat Erőnléte, Ügyessége a vétés mértékével csökken, Mozgás értéke pedig ennek duplájával. A próbát minden, a célterületen töltött 3. kör után meg kell ismételni. Az így elvesztett értékeket az áldozatok melegben töltött pihenéssel szerezhetik vissza, méghozzá 10 percenként 1-gyet. A gyógyulás ütemét sikeres Intelligencia + Orvoslás (9) próba kétszeresére gyorsíthatja. A költség többszörözésével a célterület átmérője, a körönkénti sebzés és az időtartam növelhető.